Σελίδα 1, 3, 4 , 5, >>

Κεντρική Σελίδα (κλικ εδώ)

1)      Παρουσίαση του ποιητικού έργου του Ροτ. Προέδρου Ρ.Ο. Ρεθύμνου Βαγγέλη Καγιαδάκη από τον κ. Κωνσταντίνο Κνιθάκη.

Διακρίνονται απ' αριστερά: ο ομιλητής Κ. Κνιθάκης, ο Πρόεδρος μας Μανώλης Δελάκης, Ο νομάρχης Ρεθύμνου κ. Λίτινας μετά της συζύγου του ο Αν/δρα μας Περ. Παπανδρέου και ο Πολιτ. και Πτέραρχος Ε.Α. κ. Κελαϊδής Εμμανουήλ. 

Αλλαγή ηγεσίας στην

Ροταριανή Διοίκηση της

Κρήτης και στον 'Όμιλο Χανίων

 

Νέος Διοικητής Κρήτης Ροταριανός ο κ. Εμμανουήλ Δελάκης

Ο κ. Μ. Νοδαράκης νέος Πρόεδρος

 

Στο ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον του κοσμικού κέντρου Φλαμίνγκο Ρόαντ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11-7 η αλλαγή ηγεσίας του Ροταριανού Ομίλου Χανίων, με επίσημο προσκεκλημένο και Ομιλητή της βραδιάς τον καθηγητή Νεφρολογίας κ. Βιρβιδάκη Κυριάκο.

            Ο παραδίδων Πρόεδρος Μανώλης Δελάκης Οδοντίατρος φανερά συγκινημένος προλόγησε τον αναλαμβάνοντα Πρόεδρο Μανώλη Νοδαράκη Φαρμακοποιό και ευχαρίστησε όλους εκείνους, ροταριανούς και φίλους του ΡΟΤΑΡΥ που του συμπαραστάθηκαν και τον τίμησαν κατά την διάρκεια της Προεδρίας του.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποχωρών Πρόεδρος Μανώλης Δελάκης ανέλαβε τη μέγιστη τιμητική θέση του Βοηθού Διοικητού, για όλους τους Ομίλους της Κρήτης, θέση που πρώτα κατείχε ο Ηρακλειώτης Ροταριανός Φλεμετάκης Νίκος.

            Ο νέος ροτ. Διοικητής Κρήτης Μανώλης Δελάκης αφού τίμησε και βράβευσε δια την ροτ. προσφορά του τον απερχόμενο Δ/τή είπε εν συνεχεία μεταξύ των άλλων.  Χίλια η καρδιά μου ευχαριστώ σ' όλους θέλει να πει και μιαν αλήθεια υπέροχη ν' ακούστε όπως αυτή. "κάθε τι που μοιράζεται, μικρότερο προβάλλει, μα σαν μοιράζεται η χαρά γίνεται πιο μεγάλη".

            Η σημερινή ημέρα αποτελεί για μένα προσωπικώς μια όλως ιδιαίτερη χρονική στιγμή διότι ύστερα από 31 χρόνια συνεχούς ροταριανής παρουσίας μου ο Δ/τής της 2470 Περ. του Διεθνούς Ρόταρυ εκλεκτός και λίαν αγαπητός συνάδελφος τόσο εις τον επαγγελματικό τομέα όσο και στο Ρόταρυ ο ροτ. Ιωάννης Βλασιάδης μου έκανε την μεγάλη τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του βοηθού Δ/τού Κρήτης. Και τελειώνοντας παρότρυνε τους Προέδρους των Ομίλων της Κρήτης να εργασθούν δια το καλό της ροτ. ιδεολογίας και να κρατήσουν ψηλά την σημαία και τα λάβαρα των Ομίλων τους απηύθυνε δε την κάτωθι μαντινάδα σε κάθε ένα από τους ροτ. Ομίλους.

Σαν κυπαρίσσι να σταθείς

Σαν κρίνος να ριζώσεις

και σαν μηλιά, γλυκομηλιά

Γλυκούς καρπούς να δώσεις.

            Τον ομιλητή της βραδιάς παρουσίασε και προλόγησε στο πολυπληθές ακροατήριο ο νεοεκλεγής Πρόεδρος Μανώλης Νοδαράκης.

            Η ομιλία του κου Βιρβιδάκη καθήλωσε πραγματικά το ακροατήριο καθότι το θέμα του τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντισμός ήταν λίαν ενδιαφέρον και επίκαιρο, με μεγάλη ανθρωπιστική σημασία, και σχετίζεται άμεσα με τους σκοπούς και τις ιδέες του Ρόταρυ. Τον ομιλητή εκ μέρους του Ομίλου ευχαρίστησε ο Αντιπρόεδρος ροτ. Περικλής Παπανδρέου με θερμά λόγια. Γενικά ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση με εκλεκτούς προσκεκλημένους και άψογη περιποίηση από το προσωπικό του θαυμάσιου κοσμικού κέντρου Φλαμίνγκο Ρόαντ.  

 

Ο Ομιλητής της βραδιάς επιτ. ροτ. Κυριάκος Βιρβιδάκης Επίκουρος Καθηγητής της Παθολογίας εις το Πανεπιστήμιο Αθηνών - τέως Βουλευτής Χανίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως εις το Δήμο Χανίων.

 

Εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων

(με ομιλητή τον Αντινομάρχη κ. Αλέξανδρο Τζατζάνη)

Προ ολίγων ημερών στο Κοσμικό Κέντρο Flamingo Road έγινε η πανηγυρική Συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε ομιλία του Αναπληρωτή Νομάρχη Χανίων και διακεκριμένου συμπολίτη μας Αλέξανδρου Τζατζάνη με θέμα την κατά Χριστόν Αγάπη.

            Τον ομιλητή προσφώνησε ο Ροταριανός Σταύρος Γκίζας, Δικηγόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του ομιλητή και την πολυσχιδή του προσωπικότητα.

            Κατόπιν έλαβε χώρα η εμπνευσμένη ομιλία στην οποία ο Αλέξανδρος Τζατζάνης από στήθους ανέπτυξε το θέμα του κατά τρόπο άρτιο και πολυδιάστατο.

            Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος στον οποίον έλαβαν μέρος ο Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Πολιτευτής του ιδίου κόμματος Σπυρίδων Καστανάκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Εμμ. Παπαδάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Ευτύχιος Λαμπουσάκης που κοσμούσαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

            Τον ομιλητή μετά το τέλος της συζητήσεως επί του θέματος ευχαρίστησε από του βήματος, ο βοηθός Διοικητής της 2470 περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Εμμανουήλ Δελάκης ο οποίος εξήρε τον ομιλητή για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του αφετέρου συνόψισε τα συμπεράσματα της ομιλίας κατά τρόπο ολοκληρωμένο.

            Η περιποίηση του κέντρου προς του συνδαιτυμόνες ήταν άψογη πάντοτε και ο 'Όμιλος ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη κ. Τσιχλάκη Ιωάννη όσο και το προσωπικό του κέντρου.

 

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η κοπή της πίτας του Ρόταρυ Χανίων        

Παρουσία του Δ/του της 2470 Περ. Διεθ. Ρόταρυ ροτ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΛΑΣΙΑΔΗ

             Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαρούμενη με πανηγυρικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Ροταριανού Ομίλου Χανίων. Παρευρέθηκαν Ο Αντινομάρχης Χανίων κ. Αλέξανδρος Τζατζάνης, ο τ. Βουλευτής και Επίκουρος Καθηγητής της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων Λαμπουσάκης Ευτύχιος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Γεωργιακάκης Δικηγόρος και Μανωλακάκης Ευτύχιος Επιχειρηματίας. Ο Πρόεδρος του ροτ. Ομίλου Ρεθύμνου ροτ. Γερογιαννάκης Παντελής και ο τέως βοηθός Διοικητής Κρήτης ροτ. Ιερωνυμάκης Μιχαήλ. Ο Δ/τής της 2470 Περιφέρειας του ροτ. Βλασιάδης Ιωάννης ανέπτυξε το πολύ ενδιαφέρον θέμα η ιστορία της Ιατρικής από αρχαιοτάτων χρόνων και την πορεία της στους μετέπειτα αιώνες. Τον ομιλητή παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ομίλου Εμμ. Νοδαράκης με θερμά λόγια ενώ αναφέρθηκε τόσο στο βιογραφικό του σημείωμα όσο και ειδικά στο τμήμα της ιστορίας της Ιατρικής.

            Εκ μέρους του Ομίλου τον Ομιλητή ευχαρίστησε ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Γκίζας Σταύρος. Στον Δ/τή προσεφέρθη από τον Πρόεδρο ως αναμνηστικό δώρο το πατροπαράδοτο Κρητικό Μαχαίρι και ο βοηθός Διοικητής Εμμανουήλ Δελάκης του αφιέρωσε την παρακάτω μαντινάδα.

"'Εθιμο τόχω από παλιά

Μαχαίρι να χαρίζω

Μόνο σ' ανθρώπους π' αγαπώ

Και που τους ξεχωρίζω."

            Ακολούθησε η βράβευση 35 αθλητών του Νομού Χανίων που πέτυχαν την περίοδο 2000-2001, Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές επιδόσεις και που κατατάσσουν τον Νομό μας μεταξύ των πρωτοπόρων της Ελλάδος. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο Β' Διοικητής Μανώλης Δελάκης. Οι βραβευθέντες αθλητές των οποίων τα σχετικά διπλώματα επέδωσαν εκ περιτροπής εκ μέρους του Ομίλου Χανίων, ο Δ/τής μας και οι παρευρισκόμενες επίσημες αρχές καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Ρόταρυ Χανίων είναι οι κάτωθι.

            Κοκκινάκη Κέλλυ, Κότσαλη 'Ελενα, Πελεκανάκη Ιωάννα, Περάκη Μαρία, Μπουλταδάκη Κέλλυ, Τωμαδάκη Μαρία, Γρυλλάκης Εμμ., Τσουρουντάκης Ιωάννης, Παπαδογιάννη Αικατερίνη, Μάργαρη Ιωάννα, Μύταλη Νίκη, Μποτωνάκη Στυλιανή, Μανιουδάκη Νίκη, Κωνσταντουδάκη Γκλόρια, Ζήσιμος Ανδρέας, Σκουλούδη Ευαγγελία, Κωνσταντουδάκης Χρήστος, Πολογιώργης Στυλιανός, Βαμβουνάκης Γεώργιος, Κατσουλάκης Γεώργιος, Μυλωνάκη Ανθή, Σαραβελάκη Αδαμαντία, Μπαλωμενάκη Μαρία, Βαμβουνάκης Βασίλειος, Βλαζάκης Ευάγγελος, Παπαδάκης Στ., Νικολαντωνάκη Χρ., Βλαζάκη Νίκη, Τσουμουρτζή Γ., Βιζυράκης Μανούσος, Βουλγαράκης Ματθαίος, Πρωτοπαπαδάκης Γεώργιος, Τριανταφυλλίδης Απόστολος, Βαμβουνάκης Χρήστος, και Αυγουστιανάκης Ιωάννης. Εβραβεύθη επίσης ο πρωταθλητής Ελλάδος στο Σκάκι στην κατηγορία έως 14 ετών Σανδαλάκης 'Αγγελος, καθώς και ο ροταριανός Πελεκανάκης Γιώργος εις το πρόσωπο του οποίου βραβεύθηκαν και όλοι οι γονείς των προαναφερθέντων αθλητών που μόχθησαν ποικιλοτρόπως συμπαραστεκόμενοι στα τέκνα τους. Τέλος εβραβεύθη και ο ιδιοκτήτης του Κέντρου Flamingo Road για την άψογη και φιλική φιλοξενία καθώς και τα εξαιρετικά σε ποσότητα και ποιότητα προαναφερθέντα εδέσματα. Το νόμισμα της πίτας (χρυσό σήμα του ρόταρυ) κέρδισε η σύζυγος του Ροτ. Προέδρου Χριστίνα.         

 

Ο Δ\της μας ενώ αναπτύσσει το θέμα του Η ιστορία της Ιατρικής δια μέσου των αιώνων. Διακρίνονται από αριστερά ο Κοσμήτορας μας Σιβαρόπουλος Ζαχ., Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χανίων κ.κ. Μανωλακάκης Ευτύχιος και Λαμπουσάκης Ευτύχιος ο Αν/δρος μας Περ. Παπανδρέου, ο Αντινομάρχης Χανίων Αλέξανδρος Τζατζάνης και ο Β' Δ/της Μαν. Δελάκης. 

Ο πρόεδρός μας Μαν. Νοδαράκης Φαρμακοποιός ενώ επιδίδει εις το Δ/τη μας Ι. Βλασιάδη το πατροπαράδοτο Κρητικό Μαχαίρι ως ανάμνηση της επίσκεψής του εις τον 'Όμιλο μας.

Σελίδα 1, 3, 4 , 5, >>

Κεντρική Σελίδα (κλικ εδώ)